Fires Notícies

Sant Jordi 2022

Un dia de celebració on les roses i els llibres es converteixen en els protagonistes

Cada 23 d’abril la festivitat de Sant Jordi, el dia del Patró de Catalunya, se celebra amb molt entusiasme i alegria per tal de perpetuar aquesta tradició que es basa en l’amor i la cultura.

Però, comencem pel principi. La llegenda explica que fa temps, a Montblanc (Conca de Barberà), un drac ferotge capaç d’enverinar  l’aire i matar amb el seu alè, tenia atemorits als veïns de la ciutat. Els habitants, espantats i cansats dels seus estralls i malifetes, van decidir calmar-lo tot donant-li de menjar a una persona al dia que s’escolliria per sorteig.  Després d’uns quants dies, la mala sort va caure sobre la princesa.
Quan la princesa abandonava el castell i es dirigia cap al drac, un cavaller anomenat Sant Jordi, amb una brillant armadura i cavall blanc, va aparèixer de sobte per rescatar-la. Sant Jordi va alçar la seva llança i va travessar al drac, lliurant així a la princesa i als ciutadans de les seves urpes. De la sang del drac en va brotar un roser amb les roses més roges mai vistes. Sant Jordi, triomfant, va tallar una rosa per oferir-li a la princesa.

Castelldefels es prepara per celebrar un Sant Jordi amb activitats variades.

Consulta tota la programació a:

https://castelldefelscultura.org/festes

El programa inclou tallers, tertúlies, fotografies, teatre, entre d’altres cites culturals. La tradicional fira del 23 d’abril amb les parades de llibres i roses  a la Plaça de l’Església .

El Gremi de Comerç a més d’adornar amb roses especials gegants els seus establiments, els comerciants agremiats mostraran en els seus aparadors cites i referències de la literatura universal que entraran en joc en els sortejos que, paral·lelament, se celebraran per Instagram en el compte del @gremicomcastelldefels.

Consulta las bases del concurs fent clic a :

https://gremicomerc.cat/hagamos-un-trato-este-sant-jordi-cuenta-con-tucomerciodesiempre/

You may also like

Read More