Comerç

Pla de transició cap a la nova normalitat

 

El Govern d’Espanya va anunciar ahir dimarts un pla de desescalada que es desenvoluparà a partir del 4 de maig en quatre fases (0, 1, 2 i 3), per a arribar a l’anomenada “nova normalitat” mentre persisteix la lluita contra el nou coronavirus
☎️Cita prèvia. Aquesta és la clau per al comerç en la primera fase de la desescalada de les mesures de confinament. Les botigues que tinguin la possibilitat podran atendre els clients a partir del 4 de maig en tot el territori nacional sempre que hagin concertat una cita prèvia telefònica o per altres vies. Igualment, els establiments de restauració podran obrir, però només per a lliurar comandes de menjar realitzats prèviament.

?La primera, la fase 0, començarà el ❗4 de maig.❗
A partir d’aquesta data, els petits comerços ? de les ciutats i pobles podran obrir, però només podran atendre els clients que hagin sol·licitat una cita?per a adquirir el producte o productes acordats prèviament i només a un client alhora. És a dir, si una persona necessita una eina d’una ferreteria, haurà de cridar, demanar-la, concertar una cita i recollir-la.
Es tracta d’una proposta de la Secretaria d’Estat de Comerç Indústria, que afegeixen que és una mesura pensada per al petit comerç, ?❌no per a les grans superfícies o les botigues de centres comercials,❗ que tindran la possibilitat d’obrir en successives fases.

La idea és mantenir sempre la distància de seguretat↔️entre clients i amb el dependent. Per això, el lliurament del bé o servei ha de fer-se amb un taulell, una mampara o una finestreta pel mig, assegurant sempre el màxim de protecció individual, garantint la presència d’un sol client en el local.

??Així mateix, hauran d’establir un horari preferent per a persones majors de 65 anys.

Aquests requisits afecten també establiments de prestació de serveis, com pot ser una perruqueria, on és impossible la separació física.

♀Les perruqueries van ser polèmiques al principi de la crisi.
Van ser considerades com un servei essencial en un primer moment, ara, des del dilluns, les perruqueries obriran les seves portes al costat dels comerços d’alimentació, les farmàcies i les entitats bancàries
D’aquí el “màxim de protecció individual”. En aquesta primera fase, el client hi haurà de demanar hora❗ en la perruqueria i el personal que li atengui haurà d’assegurar la protecció amb màscares i guants ??

?Segona fase, Fase 1: es permetria una major obertura dels locals comercials, “en condicions d’estricta seguretat”, la qual cosa inclou la limitació d’aforament.
Per a evitar precisament l’acumulació de moltes persones en un local, no obriran encara els centres comercials o grans superfícies.

No ❌??‍?‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍?‍??‍??‍?

La primera fase contempla la seva obertura, però només per a lliurar comandes que el client hagi sol·licitat abans per via telefònica o telemàtica. Fins ara, només es podia demanar menjar per a ser lliurada a domicili.

?La tercera fase, Fase 2: Els negocis també podran comptar amb l’espai interior dels seus locals, encara que limitat l’aforament igualment a un terç, i sense que es pugui utilitzar el servei de barra. Estem disposats a complir amb les mesures de distanciament i de separació que siguin necessàries.

?La quarta fase, Fase 3: L’ampliació de l’aforament i ocupació tindrà lloc en aquesta fase encara que es mantindran les estrictes condicions de separació entre els clients.

Contacta’ns a comercio@castelldefels.org per a resoldre els teus dubtes com més aviat millor.

You may also like

Read More