Notícies

Les obres que transformaran l’avinguda Constitució arriben al tram central

Des de dijous 28 de gener, els treballs comporten l’aixecament de l’asfalt i la retirada provisional de fanals al tram entre els carrers Pau Casals i Doctor Ferran. Aquesta fase dels treballs de transformació integral de la carretera C-245 comporta el tall de l’avinguda en tots dos sentits de circulació, raó per la qual l’Ajuntament ha establert itineraris alternatius. La previsió indica que les obres en aquest tram 2 acabaran en tres o quatre mesos

La transformació urbanística d’aquesta via interurbana, que uneix Cornellà amb Castelldefels, ha arribat al tram central del seu pas per la ciutat, on porta el nom d’avinguda de la Constitució. Aquest és el tram més complicat d’unes obres que, a Castelldefels, ja fa setmanes que estan en marxa a un altre tram, a l’extrem nord de la via, entre el límit amb el terme de Gavà i la plaça Colom.

El tram 2, el que va començar fa uns dies, és dels més complexos pel que fa als desviaments de trànsit, perquè a l’avinguda s’ha de tallar la circulació en els dos sentits de la marxa. La recomanació que fa l’Ajuntament és que s’eviti l’ús del vehicle privat pel centre de la ciutat mentre durin les obres, un període que s’estima que es pot allargar entre tres i quatre mesos. 

Des d’aquest dijous 28 de gener, es procedeix a la retirada de l’asfalt i, de forma provisional, dels fanals de tot aquest tram comprès entre els carrers Pau Casals i Doctor Ferran. El consistori recomana al veïnat que redueixi els moviments dels seus vehicles (incloses entrades i sortides d’aparcaments particulars), ja que la circulació està tancada. 

A l’hora de planificar aquesta gran obra d’abast i finançament metropolità, l’Ajuntament de Castelldefels va decidir que les obres a l’avinguda Constitució no comencessin al tram 2, que va de la plaça de Pau Casals al carrer del Doctor Ferran, fins passades les festes de Nadal 2020-21, perquè no interferissin en l’activitat comercial d’aquestes dates assenyalades. Per aquest motiu és ara quan comencen.

Quan acabin els treballs en aquest tram 2, el carril bici anirà per la calçada fins a Pau Casals, on s’incorporarà a la vorera per connectar amb l’itinerari que actualment passa sota el pont en direcció als instituts, el camp de la Via Fèrria i el campus universitari. Aquesta és la zona on es troba també el gran aparcament central, que compta amb més de mil places disponibles.

Tall de l’avinguda

Per desenvolupar les obres es talla el trànsit de vehicles a la via amb excepció dels moviments que calgui per accedir i sortir dels aparcaments privats i les zones de càrrega i descàrrega –que s’han ampliat als carrers pròxims–, així com per als vehicles d’emergència que es dirigeixin als centres mèdics.

Per a atenció als locals comercials i de restauració afectats per les obres podeu contactar en horari d´oficina amb el número:

600 30 56 15

You may also like

Read More