Comerç

Fase 1: Més a prop més segur

Castelldefels entra a la Fase 1 de desconfinament però no hem d’abaixar la guàrdia, hem de seguir respectant les mesures de seguretat.

Implicacions per al comerç a la Fase 1 (des del 25 de Maig):

– Quines botigues poden obrir?

Poden obrir totes les botigues i locals de serveis que havien estat tancats al públic amb motiu de l´estat d´alarma, fins a 400 m² de superfície o superior, sempre que es limitin a fer ús d’un espai màxim de 400 m², amb condicions de seguretat i amb limitació de l’aforament màxim dins dels establiments, que és del 30% de l’ocupació màxima.

– Es poden fer rebaixes?

Com a la Fase Avançada, a la Fase 1 les accions comercials o de promoció han d’anar acompanyades de mesures destinades a assegurar que no es generin aglomeracions

– Poden obrir els centres comercials?

Els establiments i locals comercials que es trobin dins de parcs o centres comercials de fins a 400 m² de superfície o superior, poden obrir sempre que es limitin a fer ús d’un espai màxim de 400 m² i disposin d’accés directe i independent des de la via pública.

– Puc anar a qualsevol establiment de qualsevol municipi? Sí, limitat a la vostra regió sanitària o àrea de gestió assistencial, però es recomana fer-ho sempre a prop del domicili en el mateix municipi per evitar desplaçaments innecessaris i reduir el temps a l’exterior. Està especialment justificat comprar fora del municipi quan el producte no estigui disponible al mateix domicili o es tracti de supermercats o similars per tal de poder fer una compra concentrada o única.

– Puc anar a qualsevol establiment sense cita prèvia?

Sí, igual que a la Fase Avançada, és obligatori l’ús de mascareta sempre que no sigui possible garantir la distància física de 2 metres amb altres persones. L’aforament màxim dins dels establiments ha de ser el 30% de l’ocupació màxima. Aquest aforament màxim no és d’aplicació als establiments que no havien suspès l’activitat amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma. Si no es pot mantenir la distància de seguretat, només podrà entrar-hi un client. Igual que a la fase Avançada, cal cita prèvia per anar als concessionaris d’automoció, estacions de ITV i centres de jardineria i vivers de plantes.

Totes les respostes AQUÍ.

You may also like

Read More